اینفلوئنسر مارکتینگ
اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از روشهای مورد استفاده در دیجیتال مارکتینگ است که این روزها طرفداران زیادی دارد. در ادامه شما را با این نوع بازاریابی آشنا میکنیم و به شما میگوییم اینفلوئنسر مارکتینگ چیست، اینفلوئنسر کیست و چگونه میتوانید از این روش برای کسب و کارتان استفاده کنید.
اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟
اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer marketing) به فرآیندی گفته میشود که در طی آن پیام تبلیغاتی یک کسب و کار از طریق افراد شناخته شده به مخاطب میرسد. این روش بازاریابی که با نام “بازاریابی تاثیرگذار” نیز شناخته میشود بیشتر در شبکههای اجتماعی به ویژه اینستاگرام صورت میگیرد و مثال بارز آن راه اندازی کمپین تبلیغاتی در اینستاگرام است.
اینفلوئنسر کیست؟
اینفلوئنسر به شخصی گفته میشود که به دلایل مختلف اعم از دانش، تخصص، موقعیت اجتماعی، روابط عمومی و … دارای قدرت تاثیر بر روی دیگران است. اینفلوئنسرها میتوانند در یکی از دستههای زیر جای گیرند:
- سلبریتیها مانند بازیگران، ورزشکاران، خوانندگان و …
- متخصصان مانند اساتید دانشگاه، پزشکان، روزنامه نگاران و …
- بلاگرها مانند فشن بلاگرها، بلاگر دکوراسیون و … که در زمینههای مشخص تولید محتوا میکنند.
- میکرو اینفلوئنسرها که در دستههای دیگر جای نمیگیرند و توانستهاند به روشهای گوناگون دیگری مخاطبان زیادی را جذب کنند.
- واینرها که ویدیوهای سرگرمکننده و کمدی در شبکههای اجتماعی منتشر میکنند.
کاربرد اینفلوئنسرمارکتینگ
همانگونه که گفتیم اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از روشها در حوزه بازاریابی دیجیتال است و کاربردهای بسیاری در این زمینه دارد. این روش معمولا برای دستیابی به اهداف زیر استفاده میشود:
- برندینگ و ریبرندینگ
- افزایش فروش
- معرفی محصولات و خدمات جدید
- نقد محصولات و آموزش استفاده از آنها
- راهاندازی کمپین تبلیغاتی
- و …
مزایای اینفلوئنسر مارکتینگ
از جمله مزایای اینفلوئنسر مارکتینگ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اینفلوئنسرها به جامعه بزرگی از مخاطبان دسترسی دارند. این افراد دنبالکنندگان زیادی دارند و همین به شما فرصت میدهد که به مخاطبان بسیاری دسترسی پیدا کنید.
نرخ بازگشت سرمایه اینفلوئنسر مارکتینگ بالاست. بسیاری از بیزینسهای دنیا بر این باورند که از این طریق بیش از سایر کانالهای دیجیتالی بازدهی داشتهاند.
مخاطبان به برند معرفی شده توسط اینفلوئنسرها بیشتر اعتماد میکنند. بر اساس آمارها، تبلیغات اینفلوئنسرها بر تصمیم بیش از ۸۰ درصد خریداران تاثیرگذار بوده است و بیش از ۴۹ درصد مصرفکنندگان فقط به پیشنهاد اینفلوئنسرها خرید خود را انجام دادهاند.
نوع مخاطب اینفلوئنسرها مشخص است. هر اینفلوئنسر طیف خاصی از جامعه را به خود جذب میکند و بر آنها تاثیر دارد. شما بر اساس کسب و کارتان می توانید اینفلوئنسری را انتخاب کنید که میخواهید از طریق او مخاطب به دست آورید.
مراحل اینفلوئنسر مارکتینگ
تعیین هدف: در ابتدا باید هدف خود را از اینفلوئنسرمارکتینگ مشخص کنید که میتواند افزایش فروش، معرفی محصول یا خدمت، ریبرندینگ و … باشد.
تعیین نوع مخاطبان: بر اساس هدف و نوع کسب و کارتان باید ببینید میخواهید چه کسانی مخاطب شما باشند؛ بانوان، آقایان، مادران، افراد جوان یا…
تعیین بودجه: مبلغی را که میتوانید بپردازید مشخص کنید.
انتخاب اینفلوئنسر: بر اساس هدف، نوع مخاطب و بودجهتان، اینفلوئنسر یا ایفلوئنسرهایی را که قصد دارید با آنها همکاری کنید بیابید.
برقراری ارتباط با اینفلوئنسر: برای ارتباط با اینفلوئنسرها میتوانید به آنها پیغام دهید و منتظر پاسخ آنها باشید اما راه بهتر استفاده از مشاور دیجیتال مارکتینگ و مراجعه به افراد یا دفاتری است که با اینفلوئنسرها در ارتباط هستند و تبلیغات آنها را مدیریت میکنند.
اجرای برنامهی تبلیغاتی و گزارشگیری: پس از توافق با اینفلوئنسر باید بر اجرا شدن برنامهی مورد نظرتان نظارت کنید و در نهایت ببینید از اینفلوئنسرمارکتینگ بازدهی خوبی داشتهاید یا نه و دلایل موفقیت و عدم موفقیت را برای تجربههای بعدی بررسی کنید.
سخن آخر
برای آنکه از اینفلوئنسر مارکتینگ بهترین نتیجه را بگیرید به سراغ افراد و تیمهای باتجربه در این زمینه بروید و از مشاوران دیجیتال مارکتینگ استفاده کنید. با این روش بازاریابی می توانید به موفقیتهای قابل توجهی دست پیدا کنید به شرطی که سنجیده و با برنامهریزی وارد عمل شوید.
[…] درآمد بیشتری داشته باشند و یا از طریق راههایی همچون اینفلوئنسر مارکتینگ کسب درآمد کنند. در ادامه همراه ما باشید تا در مورد […]
[…] و به ویژه کسب درآمد از آن از طریق راههایی مثل اینفلوئنسر مارکتینگ نیاز به امنیت دارید. با افزایش بازدید از پیج شما در […]