طراحی سایت چیست ؟
این تصویر رو میشناسید؟ اگر نه، میتونید حدس بزنید که متعلق به چه سایتیه و چه ویژگی خاصی داره؟
ظاهر ساده و تشکیل شده از دو رنگ این صفحه حتما نظرتون رو به خودش جلب کرده. شاید حتی با خودتون گفته باشین چه طراح آماتوری داشته این وب سایت!!!! :))
اگر همچین فکری از ذهنتون گذشته باید بگم که سخت در اشتباهید! این تصویر اولین وبسایت طراحی شدهی جهانه که توسط آقای تیم برنرزلی در سال ۱۹۹۱ طراحی و ساخته شد.
اینترنت فضایی از دادههاست که میتونیم بهش متصل بشیم. وبسایتها با قابلیتهای منحصر به فردشون زمینهی ارائهی این دادهها هستند. باید توجه داشت که طراحی وبسایت با برنامهنویسی وبسایت یکسان و برابر نیست. طراحی سایت اغلب مربوط به ساختار و شکل ظاهری سایته که به کمک زبانهای برنامهنویسی تحت وب پیادهسازی میشه، یک طراح سایت باید به html ،CSS ،Jquery و نرمافزارهایی مثل فوتوشاپ (Photoshop) اشراف داشته باشه. درواقع هر دو حوزهی کدنویسی و طراحی گرافیکی زیرمجموعهی طراحی وبسایت هستن. اما بخش برنامهنویسی به پیادهسازی بخش (ServerSide) سایت میگن و برنامهنویس باید به یکی از زبانهای برنامهنویسی مثل سیشارپ (#C ) و همچنین مفاهیم پایگاه داده مسلط باشه. برای طراحی یه وبسایت میتونیم از اول کدنویسیش رو شروع کنیم یا از سرویسهای آماده (CMS) استفاده کنیم.
این شبکهها میتونن وبسایت شخصی باشن یا وبسایت فروشگاهی یا شرکتی که هر کدوم اصول و سبک خاصی رو برای اجرا میطلبه.
چرا داشتن وبسایت انقدر مهم شده؟
وقتی سوالی براتون پیش میاد که یه کمی تخصصیه ، یا زمانیکه یه محصول یا خدمات جدید بهتون معرفی میشه اولین کاری که میکنین چیه؟ من راستش مدتهاست قبل از هرکاری از گوگل میپرسم! یعنی سایت گوگل رو باز میکنم و عبارت مورد نظرم رو سرچ میکنم. اگر اون محصول یا خدمات وبسایت داشته باشه که فبها! خیلی سریع به اطلاعات مورد نیازم میرسم. همین مثال به سادگی داشتن یه وبسایت معتبر و مناسب رو توجیه میکنه اینطور نیست؟
وبسایت شما مثل اثر انگشت منحصر به فرد و خاصه، معرف شما و کسب و کارتون محسوب میشه و علاوه بر این پل ارتباطی شما با مخاطبان یا مشتریاتون هست. همون “من” پاراگراف قبلی که سریع اقدام به جستجو در سطح جهانی میکنم، زمانی که با یه صفحهی وب حرفهای، منظم و طراحی زیبا ، با کاربری آسان روبرو میشم اعتبار و ارزش ویژهای توی ذهنم برای دارندهی اون سایت قائل میشم. شما هم احتمالا همینطور هستید.
یه وبسایت حرفهای میتونه آمار فروش رو زیر و رو کنه ، به علاوه هزینههایی که طراحی سایت حرفهای براتون به همراه داره نسبت به هزینههای تبلیغات سنتی کمتره. البته فقط شکل ظاهری سایت نیست که تعیینکنندهست بلکه محتوا ، میزان کاربردی بودن سایت ، دسترسی ساده ، رتبه در صفحات جستجو و کلی فاکتور مهم دیگه وجود داره برای اینکه یه سایت بتونه موفق باشه. توصیه میکنم این مقاله رو بخونید (لینک بشه به سئو)
هزینهای که برای ساخت و طراحی وب سایت از شما دریافت میکنن خیلی متغیر و متفاوته و کاملا بستگی به خودتون داره که کار رو به چه تیمی بسپارید و چه انتظاراتی از اون تیم داشته باشید. البته معمولا طراحی وبسایت ارزان قیمت ، زمان خیلی کمی هم میبره و مسلما کار و انرژی آنچنانی براش صرف نمیشه. از طرف دیگه لزوما هزینهی بالایی که توسط برخی مراکز دریافت میشه ضامن کیفیت محصول و خدمات اونها نیست.
نکتهی دیگهای که هنگام طراحی سایت باید مدنظر داشت ، ریسپانسیو بودن یا واکنشگرا بودن سایته. با توجه به افزایش ابزار متصل به شبکه جهانی وب ، سایت شما باید شکل و ساختار ظاهریش رو در دستگاههای مختلف حفظ کنه. همین نکتهی ساده توی طراحی خیلی سایتها رعایت نمیشه. احتمالا خودتون هم با موارد مشابه روبرو شدین.
سایت داینامیک چه فرقی با استاتیک داره؟ همونطور که از اسماشون مشخصه ، سایت استاتیک شکلی ثابت و بدون تغییر یا کمتغییر داره . در واقع سایتهای یک صفحهای ، سایتهای معرفی محصول و … که نیاز به بروزرسانی یا تغییر در ساختار، المان و … ندارن از این نوع هستن.
برخلاف سایت استاتیک، سایتهایی که مدام به بروزرسانی نیازمندن مثل انجمنها ، شبکههای اجتماعی، سایتهای محتوامحور و … از نوع داینمامیک هستند یعنی ساختار آنها قابلیت تغییر توسط صاحب صفحه و از طریق پنل مدیریتی را داراست.
همچنین برای طراحی وبسایت نیازمند زبان برنامهنویسی هستیم ، زبانهای مختلف و متفاوتی به این منظور وجود دارن، پی اچ پی، پایتون، جاوا و … (PHP، Python ، JAVA و …) از انواع این زبانها هستن. به علاوه به فضایی نیاز داریم که اطلاعات رو روی اون ذخیره کنیم. به این فضا دیتابیس (database) میگن و در انواع مختلفی به وجود اومده.
لازمهی یادگیری و استفاده از این مهارت تلاش و آموزشه، خصوصا که این روزا این صنعت طرفداران بسیاری داره و در نتیجه رقبای شما جمعیت زیادی رو تشکیل میدن.